Ledelse

Lederne i en ledergruppe har to hatter: ledergruppehatten og avdelingshatten. – Fortsetter de å samarbeide på tvers og tenke helhetlig på mål og mening utenfor møterommet, eller faller de tilbake til å bli kun avdelingsledere når de kommer tilbake til sine egne avdelinger? spør Henning Bang. Foto Anita Myklemyr

Henning Bang: Det som skiller gode og dårlige ledergrupper

Ledergruppenes medlemmer trekkes mot sine egne avdelinger i så stor grad at de kan miste blikket på helheten. Risikoen er fragmenterte ledergrupper, viser et av de mest betydningsfulle funnene i ledergruppe-forskning.

Publisert Sist oppdatert

Hva kjennetegner en god ledergruppe? Og hva sliter ledergruppene med?

Henning Bang har vært tett på det indre livet i et høyt antall norske ledergrupper. Han anslår at han har fulgt rundt 50 ledergrupper over lang tid; i minst ett år. I tillegg har han møtt, analysert, gitt tilbakemeldinger til og ledet diskusjoner i rundt 200 andre ledergrupper, som han har tilbrakt minst en til to dager sammen med.

Bang jobber med ledergrupper i store organisasjoner, mest i det offentlige, men gir også råd til store selskaper i privat sektor. Og han er overbevist om at de sliter med mange av de samme problemene med å få ledergruppen til å fungere godt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS