Ledelse

Høyt utdannete mødre gjør barna raskere til toppledere

Publisert Sist oppdatert

Hvis du sammenligner bakgrunnene hos toppledere i norske bedrifter finner du sannsynligvis store forskjeller. Noen har arbeiderklassebakgrunn mens andre kommer fra en familie med bare toppledere og var nesten forventet å bli det selv. Men har bakgrunnen noe å si for hvor raskt en person blir toppleder? Er det slik at «den fødte toppleder» blir toppleder raskere enn en som kommer fra det mer alminnelige?

Nei, ifølge studien «En rask eller lang og kronglete vei til topp?», gjennomført av Trygve Gulbrandsen ved Institutt for samfunnsforskning. I alle fall ikke når det gjelder fars bakgrunn. Toppledere med arbeiderklassefedre og toppledere med overklassefedre brukte like lang tid på klatringen.

Men én ting ser ut til å påvirke tiden: jo høyere utdanning mor har, desto raskere går klatringen til topplederstillingen, ifølge studien som i dag publiseres i «Søkelys på arbeidslivet».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS