Ledelse

Illustrasjonsfoto.

Ikke stå i veien for teamet ditt

Forskjellsbehandling, selvsentrering og fravær av ledelse er de vanligste hindringene for utøvelse av god teamledelse, hevder ledelseskonsulent.

Publisert Sist oppdatert

Alle ledere drømmer om helhetlige og velfungerende team, selv-reflekterende teammedlemmer og folk som tar initiativ uten å bli bedt om det. Men ledere må også være de første til å innrømme at de selv kan befinne seg i en situasjon der de står i veien for fremgangen til teamet. Har du startet bedriften selv, oppfatter du den ofte som din baby. Derfor er tillit så viktig, og det er lederne som må utvise denne til sine teammedlemmer, skriver nettstedet Entrepreneur.

Ledere må være åpne for at de selv kan være flaskehalsen som bidrar til at teamet ikke fungerer optimalt. Har du en gnagende stemme i hodet som forteller deg dette, så frykt ikke – du er ikke alene. Ledelsesfeil, særlig i en tidlig fase, er vanlige. Det gode nyheten er at de kan rettes opp i.

Seniorkonsulent Jørn Eriksen i konsulentselskapet Assessit jobber med organisasjons- og lederutvikling. Han forteller at han har jobbet med et stort antall team og teamledere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS