Ledelse

– Kroppsspråk og atferd oppfattes ulikt, avhengig av hvor folk kommer fra, forteller norsk-kanadiske Julien Bourrelle. Han har gitt ut boka "The Social Guidebook to Norway" og holder foredrag for ledere og arbeidsplasser om kommunikasjon på tvers av kulturer.

– Ikke under­vurder kultur­forskjeller

Norsk-kanadiske Julien Bourrelle mener ledere må tørre å snakke om forskjeller, hvis de skal få arbeidsplasser med mange nasjonaliteter til å fungere.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere norske arbeidsplasser blir flerkulturelle. I 2015 hadde 32 prosent av norske arbeidsplasser en eller flere med innvandrerbakgrunn, mot 18 prosent i 2005.

Det er også et uttalt politisk mål at de som kommer til Norge raskt skal integreres i arbeidslivet. På regjeringens integreringskonferanse 24. september kåres vinneren av en mangfoldspris, som skal gå til en virksomhet med fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet.

Men hvordan fungerer flerkulturelle arbeidsplasser i praksis? Og hvilke krav stiller det til lederne når de skal lede mennesker fra ulike kulturer?

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS