Ledelse

Flaggkommandør, rektor og sjef Lars Arne Aulie har 41 år i Forsvaret bak seg. De siste årene har han jobbet i ledelsen ved Forsvarets høgskole, der han har hatt ansvaret for en omfattende omstilling.

− Jeg har verken beordra uniformen på eller av

Akademisk frihet står høyt i kurs også når rektor er flaggkommandør i Forsvaret og har både stjerne og anker på skjorta.

Publisert Sist oppdatert

Flaggkommandør Lars Arne Aulie har 41 år i Forsvaret bak seg. De siste årene har han jobbet i ledelsen ved Forsvarets høgskole, der han har hatt ansvaret for en omfattende omlegging av Forsvarets mange utdanninger. Det siste halve året har han vikariert som rektor og sjef (i Forsvaret er en toppleder alltid sjef), og til sommeren sier han takk for seg til uniformen, og blir pensjonist i en alder av 60. Sånn er det i Forsvaret.

Men altså, det er ikke hvem som helst Lars Arne Aulie er sjef for. De siste ukene har vi alle latt oss imponere, og kanskje irritere, men alltid lyttet oppmerksomt til de mange fra Forvarets høgskole som tegner og forklarer hva som skjer, har skjedd og kan skje på bakken i Ukraina.

Når professor og oberstløytnant Tormod Heier, førsteamanuensis Tom Røseth, oberstløytnant Palle Ydstebø, professor Katarzyna Zysk eller oberstløytnant Geir Hågen Karlsen er på TV-skjermen, i avisen eller i radioapparatet, så er de alle altså Aulies folk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS