Ledelse

Jobber om de er syke

Ni av ti ledere går på jobb selv om de føler seg syke. Syv av ti i ulike stillinger og yrker svarer det samme. Bare en av fire innrømmer å ha skulket jobben med sykdom som unnskyldning.

Publisert Sist oppdatert


Det viser en undersøkelse Kairos Future har gjort for Manpower blant 12 840 norske og svenske ansatte, skriver Dagens Næringsliv.

Fordelt på yrker er det 86 prosent av lederne som svarer at de pleier ofte eller alltid å jobbe selv om de er syke. Innenfor marked, reklame og informasjon, samt bygg- og anlegg, svarer 78 prosent av de ansatte det samme.

Videre nedover kommer ansatt i salg, forskning og utvikling, kundeservice, kontor og administrasjon og operatører – de sistnevnte på 71 prosent. Lavest skårer ansatte i håndverksyrker. Her oppgir seks av ti at de går på jobb selv om de er syke.

– Jeg er egentlig overrasket over at så mange gjør sitt ytterste for å gå på jobb selv om de er syke, sier konsernsjef i Manpower, Maalfrid Brath, men legger til at hun kjenner seg igjen i det å gå syk på jobben og mener det handler om både om moral og å føre seg uunnværlig.

Undersøkelsen viser ellers at mens 73 prosent av 40–50 årene svarer at de ofte går på jobb selv om de er syke, mens for 20–30 åringer er svarprosenten 69.

Les også:Går syke på jobb

Powered by Labrador CMS