Ledelse

Den største ulempen med digitale intervjuer rammer søkerne, mener førsteamanuensis Helene Tronstad Moe ved Høyskolen Kristiania

Jobbsøkerne blir mer usikre

Kandidatene får ikke noe inntrykk av atmosfæren på den nye arbeidsplassen når intervjuene foregår digitalt. Det kan gjøre at de kvier seg for å takke ja til jobben, sier rekrutteringsforsker.

Publisert Sist oppdatert

Nå som koronapandemien begrenser hvor mye vi kan møte folk fysisk, må mange arbeidsgivere ta til takke med å møte jobbsøkerne på skjerm.

– Jobbintervju over skjerm kan faktisk være en fordel for arbeidsgiveren. Det blir som regel et mer strukturert opplegg, og de som skal ansette blir mindre påvirket av faktorer som er irrelevante for stillingen.

Det mener førsteamanuensis Helene Tronstad Moe ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Høyskolen Kristiania. Hun har tidligere jobbet med rekruttering i Adecco og underviser nå i temaet ved høyskolen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS