Ledelse

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i Oslo, har fått sterk kritikk for omorganiseringen av Osloskolen den siste tiden.

Klasserommet som politisk kamparena

Osloskolen er så gjennomsyret av partipolitikk at all endring ender i åpen politisk strid. Så når en ny sjef vil omorganisere ledelsen, vekkes kronikkiveren og politiske spinndoktorer har gode dager.

Publisert Sist oppdatert

Konflikten i Osloskolen startet ikke med den nye utdanningsdirektøren Marte Gerhardsen, og den endte ikke ved at den forrige, Astrid Søgnen, sluttet.

− Fortellingen om Osloskolen spriker, sier Tormod Korpås, leder for sentralt lederråd i Utdanningsforbundet til Dagens Perspektiv.

Det er vel årets understatement. Å skille snørr og barter i den opphetede debatten om Osloskolen de siste par ukene, er ikke enkelt. Du får den fortellingen du ønsker, avhengig av hvem du spør.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS