Ledelse

Krøll på linja

Hvorfor fortsetter Difi og Altinn å konkurrere om hvordan de skal kommunisere med borgerne, fremfor å samarbeide om de gode løsningene? Den digitale postgangen har vist seg å være mer komplisert enn noen kunne forutse.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere moderniseringsminister Morten Andreas Meyer sier til Stat og styring at forholdet mellom aktørene i Difi og Altinn virker mer preget av konkurranse, maktkamp og manglende tillit enn interesse og vilje til å løse problemer gjennom samarbeid på tvers i felleskap – til det beste for samfunnet.

Det offentlige kommunikasjonsproblemet kan illustreres med hvordan innbyggerne skulle få beskjeden om sine skatteoppgjør i 2017. Toppene i Difi, Altinn og Skatteetaten møttes tidligere i år for å diskutere nettopp dette. Referater fra disse møtene, som Stat og styring har fått tilgang på, viser at etatene diskuterte endringer og rekkefølger for hvem som skulle få beskjed om skatteoppgjøret sitt først.

Selve skatteoppgjøret ble definert som et «vedtak», som dermed skal sendes gjennom «sikker digital post», administrert av Difi. All dialog med innbyggerne i forkant skulle imidlertid gå via Altinn og Skatteetaten. Det var derfor vi i april fikk meldingen om våre antatte skatteoppgjør fra Altinn. Selve vedtaket kommer imidlertid først gjennom «sikker digital post» fra Difi.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS