Ledelse

SINTEF-forskerne har vært «flue på veggen» i flere selskaper, blant annet her i teamarbeid hos ­Kantega med Espen Hjertø, Helge Olav Aastein og Tom ­Kristian Olsen.

– Ledere må blande seg mindre

For ledere med mange autonome team, er det lett å ty til mer rapportering og komplekse koordinerings­systemer. – Det kan lett bli et tidssluk som ødelegger gevinsten ved smidig organisering, sier SINTEF-forskere.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere arbeidsplasser organiserer arbeidet i selvstendige team. SINTEF-forskerne Marte Pettersen Buvik og Nils Brede Moe har undersøkt hvordan organisasjoner med autonome team faktisk jobber, og hva som er nøkkelen til å få det til å fungere.

Flue på veggen

I prosjektet Autonome team har de fått være «flue på veggen» i Storebrand, Sbanken, Knowit og Kantega. De følger bedriftene tett, og har gjort observasjoner og intervjuer med teamdeltakere og ledere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS