Ledelse

For å tette kompetansegapet må ledere sette av tid og tilrettelegge for at ansatte kan delta i organisert kompetanseutvikling eller utdanning som er strategisk viktig for organisasjonen.

– Ledere må gjøre arbeidsplassen til en læringsarena

Arbeidsstyrken vil endre seg dramatisk de neste to årene, og mangel på kompetanse vil bli det største hinderet for vekst, viser HR Pulse Survey 2020.

Publisert Sist oppdatert

World Economic Forum (WEF) spår i en ny rapport at 40 prosent av kjernekompetansen i hvilket som helst yrke vil endre seg i løpet av de neste fem årene.

Kompetansegapet er en av de største utfordringene ledere nå står overfor. Direktør for Kompetanse Norge, Sveinung Skule, forklarer at kompetanseutvikling ikke bare skjer gjennom kurs og studier, men også som en del av det løpende arbeidet.

– Ledere bidrar med å skape en kultur der det er naturlig at man lærer hele livet, og en måte å organisere arbeidet, som gjør at arbeidsplassen og oppgavene utnyttes som læringsarena.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS