Ledelse

Vi liker å tenke på ledere som trygge, men organisasjonspsykolog Paul Moxnes har i årenes løp hatt mange ledere på kurs som bekymrer seg og er redde. Men – redsel er ikke nødvendigvis handlingslammende, understreker han. Redsel kan snus til prestasjoner.

– Ledere må ha trygghet for å våge og angst for å vinne

Som leder trenger du å være trygg og redd samtidig, mener Paul Moxnes. I over 25 år har ­organisasjonspsykologen undervist norske ledere i den friske angstens mekanismer.

Publisert Sist oppdatert

Å ligge søvnløs og grue seg til noe som skal skje på jobb dagen etter. Å slåss med mørke tanker som kverner rundt i hodet. Å neste dag sitte bak rattet i bilen, ved et skrivebord og til slutt på et stort og viktig møte med en tung følelse i magen. Kanskje har du hjertebank. Kanskje føles beina som gele.

Om det er gjelder et viktig møte, eller en helt annen situasjon: Det å grue seg, uroe seg og bekymre seg på jobb er ubehagelig, og sannsynligvis ikke det ledere snakker mest om i lunsjen, men det er et tema ledere er opptatt av og som de kjenner på kroppen.

Det erfarer organisasjonspsykolog og gjesteprofessor ved Universitetet i Oslo, Paul Moxnes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS