Ledelse

– Ledere må være mer uforutsigbare

For mye stabilitet kan fort bli kjedelig og uinspirerende, mener amerikansk lederutvikler.

Publisert Sist oppdatert

Det er mye på en arbeidsplass som er forutsigbart, også når det gjelder ledelse. Den jevne medarbeidersamtalen, kvartalsoppdateringer, juleavslutningen med påfølgende takketale til alle ansatte. Ledelse har en tendens til å havne i et spor, og holde seg der.

Det er ikke snakk om en usynlig leder – lederen er synlig og til stede – det er snakk om forutsigbar ledelse, og det er ikke bra, skriver Richard Bridge, grunnlegger og sjef for lederutviklingsfirmaet Top Banana, til Management Today.

Stabile ledere er viktig. De skaper en trygghet for de ansatte, men man havner alt for fort i det samme sporet, og da balanserer man på en fin line mellom stabilitet og forutsigbarhet, og forutsigbarhet er kjedelig og uinspirerende for de ansatte, skriver Bridge. Forutsigbar ledelse er negativt både for utviklingen og innovasjonen, og spesielt i dagens omskiftelige omgivelser, legger han til.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS