Ledelse

IS-kvinnesaken har skapt regjeringskrise.

– Limet sprekker på grunn av dårlig ledelse

Hadde ledere opptrådt som Erna Solberg og Siv Jensen i det private næringsliv, hadde de vært dårlige ledere, hevder lederrådgiver.

Publisert Sist oppdatert

«Min oppgave kan kanskje sammenliknes med å bære staur», sa statsminister Per Borten (Sp) da koalisjonsregjeringen hans gikk av i 1971.

Ordene er igjen aktuelle, midt i striden mellom Høyre, KrF og Venstre på den ene siden, og forsmådde Frp som ikke ville hente hjem IS-kvinnen med sykt barn fra Syria. Nå sitter Frp og utarbeider krav til statsministeren. De skal handle om kraftige innrømmelser i innvandringspolitikken, ifølge NRK. Begeret er fullt, og det er en reell mulighet for at Frp forlater regjeringen, som Siv Jensen sa i et intervju med Dagbladet.

Statsminister Erna Solberg har som leder gitt sine samarbeidspartnere mer spillerom enn andre regjeringssjefer tidligere har gjort: «Den Solbergske parlamentarismen» har gått ut på å akseptere at et regjeringsparti står for ett standpunkt i regjering, mens det samme partiet har en helt annen oppfatning i Stortinget. Dette har fungert lenge, i den forstand at regjeringen har unngått demonstrasjoner utenfor Stortinget mot eget parti og egen regjering, slik vi så da SV satt i regjeringen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS