Ledelse

Kan man ta i bruk den norske lederstilen i andre land? Ekspertene mener det ikke er gitt, og at den må tilpasses arbeidskulturen i det landet.

– Man kan ikke anta at den norske lederstilen vil fungere overalt

Joachim Nahem har jobbet 12 år i FN og forteller at det noen ganger kan være utfordrende at den norske lederstilen blir for flat og inkluderende.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonelt beskrives norsk lederstil som åpen, tilgjengelig og tillitsfull. Det norske arbeidslivet har en flat struktur. Norge har ikke en like hierarkisk ledelseskultur som mange andre land som norske selskaper operer i.

– Selvsagt er det nyanser mellom offentlig og privat sektor, og mellom store og små virksomheter, sier grunnlegger av The Governance Group Joachim Nahem som de siste årene har jobbet som rådgiver for en rekke norske og internasjonale selskaper til Dagens Perspektiv.

Han mener norsk ledelse har noen særegne verdier som kommer fra et historisk perspektiv, og som også omfatter trepartssamarbeidet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS