Ledelse

"Opplevelsen av å få kontakt ser ikke ut til å stamme fra det å se hverandre, men fra å høre den andre personens stemme», skriver de amerikanske forskerne.

Mange sender en melding når de heller burde ringt

Om vi velger videomøte eller tar en telefon er ikke så farlig. Men vi kommuniserer best når vi kan høre den andres stemme, viser ny forskning.

Publisert Sist oppdatert

Under koronatiden har vi blitt vant til å samarbeide og kommunisere med kolleger og medarbeidere spredt rundt på ulike steder.

Digitale verktøy gir oss mange måter å kommunisere på. Men det er ikke likegyldig om du sender en e-post eller tekstmelding, kommuniserer skriftlig i en chat, tar et videomøte eller ringer noen på tradisjonelt vis.

Det viser ny forskning fra professorene Amit Kumar ved University of Texas og Nicholas Epley ved University of Chicago, som de beskriver i Harvard Business Review. Forskerne har gjennomført flere eksperimenter for å se på hvordan de ulike kommunikasjonsformene fungerer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS