Ledelse

Illustrasjonsfoto.

Mannlige ledere tjener best i statsselskaper

Kvinnelige toppsjefer i helstatlige selskap har en inntekt i ligningen som tilsvarer 84 prosent av det menn i tilsvarende stillinger er oppført med.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en gjennomgang Dagens Næringslivhar gjort av 42 heleide statlige selskaper basert på ligningstallene for 2015. Lønnsforskjellen mellom de kvinnelige og mannlige statlige toppsjefene er i gjennomsnitt 419.000 kroner, viser tallene.

– En mulig forklaring er at det er diskriminering, men først og fremst starter forskjellene etter at kvinnene får barn. Kvinner er også mindre tøffe i lønnsforhandlinger, viser forskning, sier professor Kjell G. Salvanes ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Avisen understreker at tallene må tolkes med forsiktighet ettersom personinntektene som fremkommer i ligningslistene kan inneholde andre typer personinntekter som ikke har noe med vedkommendes stilling å gjøre. Ligningstallene synliggjør heller ikke forskjeller i pensjonsinnbetalinger, som øker med alderen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS