Ledelse

– Tankefeller er automatiske tanker. Det skjer så fort og er så kraftfullt at det kan være vanskelig å oppdage at det kun er tanker og ikke sannheter, sier Gisken Holst, organisasjonspsykolog og seniorkonsulent hos AFF.

Med frykt som drivkraft

Selv ledere og flinke folk kan kjenne på gnagende engstelse over stort og smått som kan gå galt på jobben. Her får du noen tips for å håndtere det.

Publisert Sist oppdatert

­«Her er en hemmelighet: Noen svært suksessfulle mennesker er helt ødelagte av bekymring. De uroer seg over i-verste-fall-scenarier og hver eneste lille ting som kanskje kan gå galt. De er redde for å gjøre feil og sammenligner seg med andre. De henger seg opp i negative tilbakemeldinger, men overser ros.

På mange måter er frykten deres en fordel. Den tjener tross alt som drivstoff for drivkraften deres, hardt arbeid og måloppnåelse. De er verdsatte ansatte, fordi de går den ekstra mila og ikke er fornøyde med noe annet enn det beste. Men - dette som kanskje kan se ut som et fortrinn, kan gjøre at folk føler seg miserable og det kan gå utover både prestasjoner og karriere.»

Dette skriver Morra Aarons-Mele i en artikkel i Harvard Business Review. Hun er skribent, konsulent, podkastvert og forfatter av boken «The Anxious Achiever: Turn Your Biggest Fear Into Your Leadership Superpower». På LinkedIn skriver hun at hun hjelper engstelige ledere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS