Ledelse

Ledere burde være mye mer bekymret for cybertyveri enn for vanlig innbrudd. Kompetanse om cyber-sikkerhet bør inn i styrerommene, mener direktør i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet Sofie Nystrøm.

− Minst ett styremedlem bør ha cyber-kompetanse

− Cybersikkerhet er like viktig kompetanse i et styre som kunnskap om teknologi og finans. Dette er et altfor komplisert felt til at virksomheter kan sette det bort eller delegere det til lavere nivåer.

Publisert Sist oppdatert

Mannen bak sikkerhetsglasset i resepsjonen ser uforstående på meg. Jeg har nemlig ikke med meg verken pass eller førerkort, bare bankkortet, og det er normalt ikke nok for å komme inn i kontorene til NSM – altså Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Så går han inn og spør noen om jeg kan komme inn allikevel, og det kan jeg heldigvis.

Jeg geleides inn i et anonymt møterom, likt de man finner i mange andre offentlige kontorer i Norge, selv om utsikten er spektakulær mot Bjørvika, Operaen og det nye Munchmuseet – for vi befinner oss i det gamle havnelageret i Oslo som utvendig ser ut som et palass, men altså ikke innvendig.

Og et par minutter etter kommer hun, Sofie Nystrøm, selveste sjefen for NSM, en av Norges tre hemmelige tjenester – de andre er Etterretningstjenesten og PST. Hun er 43 år gammel, men ser yngre ut, ikke særlig høy, slank og blond, og hun har på seg grønn buksedress og beige sko. Nystrøm kommenterer mine gullfargede sommersandaler og sier at slike kan man ikke ha på seg i hennes stilling − men tar seg i det og sier at det kan man selvfølgelig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS