Ledelse

I Chefs undersøkelse om trusler på jobben forteller en del ledere om hvor fælt det er å bli hengt ut på internett uten grunn.

Når trusler blir en del av lederhverdagen

3 av 10 har kjent på uro, redsel eller angst på grunn av trusler, hat eller vold rettet mot egen person i lederrollen, viser en undersøkelse gjort av det svenske magasinet Chef.

Publisert Sist oppdatert

21 prosent har blitt utsatt for trusler om fysisk vold. En fjerdedel av lederne er blitt utsatt for trakassering i form av ondsinnet ryktespredning på nett, gjennom ubehagelige telefonsamtaler etc.

Bortimot 1400 personer deltok i undersøkelsen, og over 40 prosent av lederne mener at antallet trusler har økt de siste årene.

Nesten ingen politianmelder

Ledere som har deltatt i denne undersøkelsen har fortalt om alt fra hendelser der misfornøyde kunder dukker opp med kniv til personer som truer med å ta livet sitt på grunn av en beslutning lederen har tatt. En del beskriver det også som grusomt å bli uthengt uten grunn på internett.

Bare 7 prosent av lederne har ifølge Chef håndtert trusler og trakassering gjennom å gå til rettslige skritt.

– Kan kjenne på ubehag

Tomas Devenyi, ekspert på sikkerhet hos SSF Stöldskyddsföreningen, sier til Chef at han tror det er en redsel for at politianmeldelse kan gjøre saken verre. Mange kan også kjenne på et ubehag ved tanken om at man må stå fram med problemet inne i en rettssal.

Han legger til at det er sjelden trusler som kommer fra utenomkriminelle miljøer omsettes til handling.

Powered by Labrador CMS