Ledelse

– Nøkkelen til produktive ansatte

Invester i lønn, tid og energi hos dine ansatte, og de gjengjelder deg med produktivitet og fornøyde kunder. Til og med i nedgangstider, mener amerikansk konsulent.

Publisert Sist oppdatert

Tradisjonelt sett har produktivitet blitt gjengjeldt med høyere lønn til de ansatte, og samtidig lønnskutt i dårligere og mindre produktive tider.

I 2016 målte Statistisk Sentralbyrå den laveste lønnsveksten i Norge på hele 2000-tallet – det eneste året lønnsveksten har vært under 2 prosent. På andreplass kommer 2015 med rundt 2,5 prosent. Til sammenligning var lønnsveksten 6 prosent i 2008 og nesten 7 prosent i 2002.

De samme trendene har en amerikansk forsker observert i USA. Men hva betyr det når lønnen ikke vokser? Greier vi ikke å investere i ansatte på grunn av tilstanden i omgivelsene, eller lider produktiviteten fordi vi ikke investerer nok i de ansatte, spør Eric Garton, partner in Bain & Company i Chicago og leder for den globale organisasjonen av firmaet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS