Ledelse

Vi er blitt for late, hevder BDO-sjef, Trond-Morten Lindberg.

– Nordmenn har blitt latere

BDO-sjef mener at Norge har et nasjonalt holdningsproblem. Vi er rett og slett for late.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Trond-Morten Lindberg i en kronikk i Dagens Næringsliv. I kronikken, med tittelen «Patetisk produktivitetspreik», skriver direktøren i revisjons- og rådgivningsselskapet at det ikke er lav oljepris som er den største trusselen mot norsk økonomi.

– Det er en sedathet man ser mer i Norge enn andre steder. Når enkelte virksomheter flytter «fredagskaken» til torsdag for at flest mulig skal være til stede, sier det jo sitt. Jeg må si jeg blir irritert når jeg ser at det er kø til fjellet torsdag, sier han til avisen.

Han påpeker at det nærmest har gått sport i å skru av mobilen når man går fra jobb, og at fokuset er stilt inn på alt annet enn å gjøre Norge mer konkurransedyktig.

Tirsdag la produktivitetskommisjonen frem sin rapport hvor de kommer med flere forslag for å øke produktiviteten i norsk økonomi.

Lindberg mener kommisjonen burde ha gått enda lengre.

«Skal Norge lykkes de neste 100 årene, trenger vi alle en realitetsorientering. Produktivitetskommisjonen er for politisk korrekt til å gi oss en slik nødvendig vekker», skriver han i Dagens Næringsliv-kronikken.

Powered by Labrador CMS