Ledelse

Norge er deltidsverstinger

28 prosent av den norske arbeidsstyrken jobber deltid. Et langt høyere tall enn snittet i Europa, ifølge ny tilstandsrapport.

Publisert Sist oppdatert

Tilstandsrapporten Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) la frem torsdag viser at nordmenn generelt synes de har et godt arbeidsmiljø og trives i jobben.

Til tross for dette er det utfordringer å ta tak i, skriver Dagsavisen. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson la frem rapporten, og fokuserte blant annet på dårlig arbeidsmiljø i pleie- og omsorgssektoren, utfordringer med sikkerhet på arbeidsplassen og forebygging og behandling av arbeidere med psykiske plager.

I tillegg jobber svært mange deltid. 28 prosent jobber deltid i Norge, et langt høyere tall enn våre nabolang og Europa generelt. STAMI-direktør Pål Molander sier til Dagsavisen at mange familier ønsker deltid for å gjøre hverdagen smidig, men at dette er langt fra hele sannheten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS