Ledelse

Den nye hjemmekontorforskriften klargjør arbeidsgivers og arbeidstakers plikter når hjemmekontor benyttes. Foto: Lordn/iStock

Ny hjemmekontorforskrift burde vært hybridkontorforskift

HR Norge mener forskriften er som forventet, og er fornøyde med det som har blitt lagt frem. Men egentlig burde navnet vært hybridkontorforskrift for arbeidstakere kan stort sett jobbe hvor de vil.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen presenterte i forrige uke den lenge varslede hjemmekontorforskriften som skal regulere arbeid som utføres i arbeidstakerens hjem. Reglene trer i kraft fra 1. juli i år.

Noe av det som daglig leder Even Bolstad i HR Norge spesielt trekker frem med den nye hjemmekontorforskriften er det som står om arbeidstidsreglene. Han syns regjeringen stikker hodet i sanden når det gjelder arbeidstid, men han skjønner hvorfor.

Hjemmekontorforskriften presiserer at de samme reglene for arbeidstid gjelder ved hjemmekontor som ved arbeid på arbeidsplassen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS