Ledelse

Rekrutteringsansvarlig Miriam Dagnew, sammen med avdelings- og kontorleder Jon Rødsætre (til venstre), seksjonsleder prosjektledelse Kristin Flygind og seksjonsleder, Romeo Apetrei-Thomassen.

Nye rekrutteringsrutiner ga søkerboom

Rambøll standardiserte rekrutteringen av mellom-ledere, innførte caseoppgaver som standard og begynte å lyse ut alle mellomlederstillinger. Det ga en søkerboom, og en bedre innsikt i hvem som faktisk er motivert for å drive med ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Rådgivningsbedriften Rambøll har vokst i rakettfart etter blant annet å ha kjøpt opp 70 bedrifter. Bedriften, som opererer innen bygg og arkitektur, transport, energi, vann, miljø og helse, olje og gass samt ledelsesrådgivning, har her hjemme 1500 medarbeidere fordelt på 17 kontorer. Internasjonalt er totalt 13.000 medarbeidere lokalisert i 35 land.

Rekrutteringsbehovet har de siste årene vært stort, og i 2013 gjennomførte bedriften en evaluering av hvordan rekrutteringspraksisen fungerte. Et behov for en egen rekrutteringsansvarlig vokste frem. Det gjorde også behovet for et standardisert system, som kunne være mer effektivt, kvalitetssikrende og rettferdig enn tidligere praksis. Rekrutteringsansvarlig i Rambøll, Miriam Dagnew, forteller at lederne frem til dette hadde gjennomført sine egne rekrutteringsprosesser.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS