Ledelse

Her skjønner Berit Kjøll at hun har blitt valgt til idrettspresident

– Positivt med næringslivsfolk

Til tross for uro i forbindelse med Berit Kjølls inntreden i NIF, kan det være positivt for norsk idrett å få inn profesjonaliteten til ledere fra næringslivet, hevder idrettsprofessor.

Publisert Sist oppdatert

Da Norges Idrettsforbund (NIF) stod i mediekryssilden i åpenhetsdebatten i perioden 2015-2019, var ledelsen allerede håpløst på etterskudd. Styret var for påvirket av mediene, og fikk ikke kontroll på utviklingen før saken var tapt for styret.

Det hevder professor Dag Vidar Hanstad ved Norges Idrettshøgskole. I boken «Organisasjon og lederskap i idretten» skriver han at organisasjonen mente at NIFs styre løste saken så dårlig at det skapte misnøye og lav tillit i hele den norske idrettsbevegelsen.

At ledelsen er reaktiv i stedet for proaktiv er bare én av mange ting som vanskeliggjør arbeidet for et styre i idretten. Ledere i idretten står overfor en rekke utfordringer knyttet til kompetanse, erfaring, opplæring, rollefordeling, habilitet, definering av resultater, operativt eller strategisk fokus, arbeidsmengde og kontinuitet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS