Ledelse

Prioriter fritid over jobb – eller omvendt

Det har visst ingenting å si, ifølge ny amerikansk forskning.

Publisert Sist oppdatert

Hva kommer først av jobb og fritid? De aller fleste vil nok svare at fritid er noe man unner seg etter jobben er gjort. Og det gir kanskje mening. Man vil ha bekymringsfrie kvelder, helger og ferier, uten å tenke på jobben man ikke rakk å gjøre ferdig. Og så er det noe med å belønne seg selv med fritid etter endt arbeid.

Ny forskning fra Ed O’Brien, professor ved University of Chicago Booth School of Business, viser imidlertid at å sette fritid først ikke nødvendigvis alltid er så problematisk.

I et eksperiment – publisert i tidsskriftet Psychological Science – inviterte han og medforfatter Ellen Roney 181 tilfeldige ansatte fra ulike bakgrunner og bransjer til å fullføre to oppgaver: den ene en rekke kognitive tester – den andre et morsomt iPad-spill. Én gruppe fikk bare spille iPad-spillet etter de hadde fullført de krevende testene, mens den andre gruppen fikk spille først, og teste etterpå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS