Ledelse

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja under regjeringens daglige pressekonferanse om koronasituasjonen.

– Raja overspiller

Som leder prøver Abid Raja å selge inn en brøkdel av virkeligheten som en stor seier, hevder lederrådgiver.

Publisert Sist oppdatert

Den delen av regionreformen som handler om at fylkeskommunene skulle få mer ansvar for kulturen er nå skrotet, etter et massivt opprør fra kultursektoren.

Gjennom flere uker har ulike sektorer i Kultur-Norge ment det var uforsvarlig å gjennomføre reformen mens koronapandemien er over oss. Svarene fra regjeringen uteble, frem til beslutningen ble offentliggjort tirsdag.

I forkant av dette har en rekke kulturnæringer og idrettsorganisasjoner reagert kraftig på manglende støtte fra regjeringen. Torsdag 30. april stilte Raja til pressekonferanse, i hvit smoking, og kunne stolt kunngjøre at regjeringen åpner opp for arrangementer med opptil 50 mennesker. Det ble brukt ord som «å blåse i fløyta», «4-5-1» og «Drillo». Det var tydelig at Raja var i slag, og at han mente nyhetene han slapp var gode.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS