Ledelse

– Selv millenniumsgenerasjonen trenger mellomledere

Vi hører og leser om selskaper som kvitter seg med mellomledere, men selv millenniumsgenerasjonen trenger mellomledere, mener Insead-professor.

Publisert Sist oppdatert

Quy Huy, professor i strategisk ledelse ved handelshøyskolen Insead, har lenge vært opptatt av de gode mellomledernes betydning. Tilbake i 2001 skrev han artikkelen «In Praise of Middle Managers» i Harvard Business Review. Her viste han til en studie av mellomledere han selv hadde gjort, hvor resultatene viste at mellomledere er verdifulle og gode å ha når radikale endringer skal realiseres i selskaper.

Nå registrerer Huy at mellomlederne ser ut til å befinne seg på «feil side» av utviklingen. Han henviser til ungdom som ser ut til å tro at de har kompetanse nok til å løse oppgaver og jobbe helt selvstendig, kun guidet av sin egen jakt på mål og mening. Han viser til «lederløse» selskaper som Zappos, og til en utvikling der selskapsstrukturene blir flatere. Uten så mange mellomledere.

Les også: Klarer seg uten sjefene

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS