Ledelse

Kjerstin Braathen tiltrådte som ny konsernsjef i DnB i september. Rune Bjerke gikk av etter å ha vært konsernsjef i DnB i 12 år. Her er de fotografert i forbindelse med en resultatpresentasjon i 2017.

Sjefene som kom og gikk

Utskiftningen har vært rekordhøy. Her er oversikten over alle sjefene som kom og gikk i de 50 største selskapene på Oslo Børs i 2019.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av 2019 skiftet 13 av de 50 største selskapene på Oslo Børs ut toppsjefen. Nedenfor ser du hvem som sluttet og hvem som ble ansatt.

Årets lederskifter

Dagens Perspektivs kartlegging av lederskiftene i de 50 største selskaper på Oslo Børs. Les også:

Nederst i artikkelen finner du også listen over samtlige sjefer i de 50 største børsselskapene ved utgangen av 2019.

BW OFFSHORE LTD:

Carl Krogh Arnet sluttet som toppsjef etter 11 år. Han ble etterfulgt av Marco Beenen, som har vært driftsdirektør (COO) i selskapet siden 2016. Arnet leder nå datterselskapet BW Energy.

DNB:

Rune Bjerke ga seg som konsernsjef i DnB etter 12 år. Den nye toppsjefen er Kjerstin Braathen, som var finansdirektør i DnB. Før hun var finansdirektør, var hun konserndirektør for bedriftsmarked.

ELKEM:

Helge Aasen har sluttet som konsernsjef etter 10 år. Michael König, tidligere styreleder i Elkem, er ny toppsjef. Aasen har gått inn i styret i China National BlueStar, majoritetseieren i Elkem, pluss i styret til Elkem.

ENTRA:

Arve Regland forlot Entra, etter å ha vært konsernsjef siden 2015, for å bli finansdirektør i Fredensborg AS. Sonja Horn er ny konsernsjef. Hun var tidligere direktør for eiendomsforvaltning i Entra.

GOLDEN OCEAN GROUP:

Birgitte Ringstad Vartdal sluttet som sjef for Golden Ocean Management, selskapet som drifter Golden Ocean Group, etter 3 år. Styreleder Ola Lorentzon fungerer som administrerende direktør.

MOWI:

Alf-Helge Aarskog sluttet som konsernsjef i Mowi, tidligere Marine Harvest, etter å ha ledet sjømat- og oppdrettsselskapet siden 2010. Finansdirektør Ivar Vindheim har overtatt roret.

NORSK HYDRO:

Svein Richard Brandtzæg ga seg etter 10 år som konsernsjef, og ble etterfulgt av Hilde Merete Aasheim. Hun har vært konserndirektør for primærmetall og leder for forretningsområdet primæraluminium.

NORWGIAN AIR SHUTTLE:

Konsernsjef Bjørn Kjos sluttet i juli, etter å ha ledet selskapet i 17 år. Finansdirektør Geir Karlsen ble konstituert. Den 1.1.2020 overtar Jakob Schram, tidligere Europasjef i Circle K.

ORKLA:

Peter Ruzicka sluttet i mai, etter å ha vært konsernsjef i 5 år. Ny toppsjef er Jaan Ivar Semlitsch, tidligere konsernsjef i Elkjøp Nordic. Terje Andersen var i en mellomperiode konstitutert.

SALMAR:

Olav-Andreas Ervik, som ble konsernsjef i april 2018, gikk i høst over til å lede det nyopprettede datterselskapet SalMar Ocean. Gründer av SalMar, Gustav Witzøe, gikk inn som konsernsjef.

SBANKEN:

Magnar Øyhovden, som har ledet banken siden 2010, gikk i høst av etter enighet med styret, melder selskapet. Ny sjef er Øyvind Thomassen. Han ledet Skandiabanken, som banken het før, fram til 2010.

TIETO/EVRY:

Per Hove ble konsernsjef i Evry i 2018. Evry fusjonerte i høst med finske Tieto. Tieto-sjef Kimmo Alkio ble administrerende direktør i selskapet. Hove vil samarbeide med Alkio i integrasjonsarbeidet.

VEIDEKKE:

Arne Giske sluttet som toppleder etter 6 år. Hans etterfølger er Jimmy Bengtsson, som var konserndirektør, administrerende direktør for den svenske entreprenørvirksomheten og landssjef for Sverige.

 
Powered by Labrador CMS