Ledelse

– Still konkrete, og ikke for generelle, spørsmål til referansene, råder Ole I. Iversen, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og forfatter av lærebok om rekrutterings- og intervjuteknikk.

Skal du ansette noen? Slik sjekker du referansene

Sitter du igjen med spørsmål etter å ha testet og intervjuet de mest aktuelle jobbsøkerne? Spør referansene.

Publisert Sist oppdatert

­Å ansette medarbeidere er noe av det viktigste ledere gjør. Et rekrutteringsløp starter gjerne med behovsanalyse og utlysing av stillingen og fortsetter med søk etter kandidater, ulike former for testing av jobbsøkere, intervjuer og referansesjekk. Referansesjekk gjøres bare for finaleheatet; det vil si de to-tre kandidatene som faktisk er aktuelle for jobben.

Noen gjør referansesjekk digitalt, mens den tradisjonelle fremgangsmåten er at man ringer flere personer som har jobbet sammen med jobbsøkeren. Selv om andre deler av rekrutteringsprosessen veier tyngre, så kan likevel referanseintervjuet bli tungen på vektskålen; det som avgjør om kandidaten får jobben eller ikke.

– I referanseintervjuene kan man få bekreftet eller avkreftet det inntrykket man sitter med på bakgrunn av de utvalgsmetodene man har benyttet tidligere i rekrutteringsprosessen. Det kan også komme frem nye opplysninger, sier Ole I. Iversen, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og ekspert på rekruttering.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS