Ledelse

Lånekassen ønsker å øke konkurransekraften sin ved å utlyse seks nye stillinger hvor kandidater kan jobbe fra hvor som helst i Norge.

Søker faste fjernarbeidere for å tiltrekke seg de beste IT-hodene

For å gjøre seg mer attraktive for teknologer som foretrekker bygd over by, har Lånekassen nå utlyst seks stillinger hvor kandidatene selv bestemmer hvor de vil jobbe fra.

Publisert Sist oppdatert

Siden 2018 har Lånekassen utlyst 17 stillinger der de i seks av tilfellene ikke endte med å ansette noen fordi de ikke fant kvalifiserte søkere. Konkurransen om de dyktigste teknologene er knallhard i 2021.

Lærdom fra pandemien har vist at kunnskapsarbeidere kan jobbe så og si fra hvor som helst. Derfor bestemte Lånekassen seg, som en av de første innenfor offentlig sektor, å lyse ut seks stillinger uavhengig av hvor man jobber fra.

– Akkurat nå er muligheten for fjernarbeid et konkurransefortrinn som gjør oss mer attraktive som arbeidsgivere. Vi får med dette tilgang på hele det norske arbeidsmarkedet. Men det vil nok ikke være slik lenge. Mange vil nok utlyse lignende stillinger etterhvert, sier IT-direktør i Lånekassen Heidi Brunborg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS