Ledelse

Stadig mer fjernledelse blant unge ledere

Mer enn halvparten av unge ledere utøver i dag fjernledelse, viser ny undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

I dag består en stadig større del av lederens arbeidshverdag å lede personer som ikke er fysisk til stede på kontoret. I en undersøkelse som konsulentselskapet Assessit nylig har gjennomført blant unge ledere som deltok i kåringen Årets Unge Ledere, kommer det frem at så mange som 58 prosent av deltakerne utøver fjernledelse. Tallet er 15 prosent høyere enn i 2017, og har steget jevnt de siste årene.

De unge lederne ser det som en fordel ved fjernledelse at de ansatte må ta mer ansvar, og at kollegaer kan brukes i større grad. Ulempen er at de ansatte ikke blir sett, og at det er vanskeligere for lederen å være like tilgjengelig. At man mister tilhørlighet kan bli et problem. Det er også mer utfordrende å bygge en god organisasjonskultur.

«Man er nødt til å møte både dem man rapporterer til, og dem som rapporterer til deg. Dette danner det grunnleggende forholdet. Men med moderne teknologi kommer man langt med blant annet Skype», skriver en av deltakerne i Assessits tendensrapport.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS