Ledelse

Jobbanalysen skal danne grunnlaget for stillingsannonsen, jobbintervjuer og testene som følger. Det er et grunnelement for å sikre at man ikke vektlegger andre forhold som ikke er relevante.

Start med en grundig jobbanalyse for å rekruttere mangfold

Finans Norge har utviklet en rekrutteringsveileder som skal bidra til mer mangfold i finansnæringen. Her får du innspill til alt fra stillingsannonse til intervjuspørsmål.

Publisert Sist oppdatert

Finans Norge har lenge jobbet med å sikre kjønnsbalansen i lederposisjoner og i nøkkelroller i den norske finansnæringen. I høst ble blant annet «Kvinner i Finans Charter» lansert av næringen selv etter inspirasjon fra Storbritannia. Finans Norges likestillingsindikatorer viser en positiv utvikling på denne fronten.

Nå har de tatt steget videre med å utarbeide en veileder som skal gi bedriftene praktiske råd og tips for å sikre mangfoldsaspektet i de ulike fasene av rekrutteringsprosessen.

– Vi har lenge visst at en mangfoldig arbeidsstokk er bra for lønnsomheten i bedriften. Det har man snakket om lenge, men mange har ikke kommet så langt som de skulle ønske, sier advokat Therese Høyer Grimstad i Finans Norge som har koordinert arbeidet med veilederen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS