Ledelse

– Det er på tide med en stor fellesinnsats for å endre at kvinner tar en sånn enorm kostnad ved å få barn, sier administrerende direktør i Econa, Nina Riibe.

Taper 10 millioner på å få barn

Kvinner taper ti millioner kroner på å få barn i løpet av sin yrkeskarriere. Econa-leder Nina Riibe vil mobilisere både arbeidstakere og arbeidsgivere for å få gjort noe med det.

Publisert Sist oppdatert

Det er den ferske lønnsstatistikken for medlemmene av Econa, organisasjonen for masterutdannede økonomer og siviløkonomer, som viser den store lønnsforskjellen som utvikler seg mellom kvinner og menn. Undersøkelsen omfatter over 9000 økonomer.

Sjokkerende lønnsgap

De kvinnelige økonomene har ganske likt lønnsnivå som de mannlige i 20- årene og starten av 30-årene. Men rundt den første fødselspermisjonen bråbremser karrieren til mødrene, mens fedrenes skyter fart. Lønnsforskjellen starter og fortsetter å vokse gjennom hele yrkeslivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS