Ledelse

– Temperaturen er det beste virkemiddelet

Som sjef har du har ansvaret for å oppnå riktig luftfuktighet på arbeidsplassen. Det kan bidra til mindre smitte. Men styr unna luftfuktere, advarer Arbeidstilsynet. Det kan gjøre mer skade enn nytte.

Publisert Sist oppdatert

For at du som arbeidsgiver skal kunne legge best mulig til rette for ansatte som kommer tilbake på jobb fra korona-hjemmekontoret, bør sørge for at ventilasjonen er optimal, hevder Arbeidstilsynet.

Senioringeniør ved avdeling for tilsyn, Olav Trøan, råder bedrifter til å følge Arbeidstilsynets anbefalinger, men påpeker at temperaturen i lokalet er et mer effektivt virkemiddel enn å gå til innkjøp av luftfuktere.

– Luftfuktere anbefales ikke. Det enkleste og billigste tiltaket er å senke temperaturen, fordi relativ luftfuktighet stiger når temperaturen i lufta synker. Jeg er ikke kjent med at det finnes filtre som regulerer luftfuktighet, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS