Ledelse

Joda, jeg har vært tett på ledelsen i Arbeiderpartiet under tre statsministere. Jeg har hatt valgkampoppdraget for partiet siden 1989. De siste årene med Try Reklamebyrå, sier Kjetil Try. Snart er det valgkamp igjen.

Til kamp for rørsla

Når valgkampen kommer skikkelig i gang, sitter Kjetil Try igjen i kulissene og heier på partiet han er født inn i. Reklamemannen har vært sentral i Arbeiderpartiets valgopplegg i over 30 år.

Publisert Sist oppdatert

Hvis man slår opp i Wikipedia, er en av de første opplysningene man får om Kjetil Try at han er Jens Stoltenbergs «nærmeste venn». Journalister som skulle portrettintervjue Stoltenberg da han var statsminister, ringte Try først for å få opplysninger. Når Jens skulle finpusse strategien sammen med noen sentralt plasserte politikere, var gjerne Kjetil til stede. Ikke alle Ap-koryfeene har vært glad for det, ifølge diverse medieoppslag.

− Den gangen var PR-folk og spinndoktorer noe man forbandt med amerikanske valgkamper, så jeg ble stuet litt bort, sier han − både lattermild og nøktern.

− Men joda, jeg har vært tett på ledelsen i Arbeiderpartiet under tre statsministere. Jeg har hatt valgkampoppdraget for partiet siden 1989. De siste årene med Try Reklamebyrå. Det var jo kjempespennende som 32-åring å sitte rundt bordet sammen med Gro Harlem Brundtland og resten av partiledelsen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS