Ledelse

Vanskelig å jobbe på kort og lang sikt samtidig

Vi er ikke laget for å konsentrere oss om personlige, daglige oppgaver samtidig som vi tenker langsiktig på organisasjonens vegne, mener forskerduo.

Publisert Sist oppdatert

Tenk deg en ansatt som gir jernet og går helt og fullt inn for de daglige oppgavene sine. Han leverer gode individuelle resultater, men lederen kan likevel ønske seg mer. Hvorfor kan han ikke løfte blikket og tenke mer langsiktig og strategisk? På organisasjonens vegne.

Men det er ikke så lett for medarbeidere å tenke både individuelt og kortsiktig og langsiktig og kollektivt på en og samme tid, fastslår Morela Hernandez, førsteamanuensis ved Darden School of Business ved University of Virginia, i et innlegg i MIT Sloan Management Review.

Hun viser til at hjerneforskning viser at menneskets hjerne har vanskelig for å fokusere på to ting samtidig, og har sammen med kollega Cristiano L. Guarana, førsteamanuensis ved Kelley School of Business ved Indiana University, gjort flere studier av hvordan tendensen vi har til å avgrense oppmerksomheten vår kan slå ut i arbeidslivet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS