Ledelse

– Vi må våge å la de ansatte være ledere

Vi får ikke gjennomført de gode strategiske endringene uten at de ansatte gis medbestemmelse og blir tilstrekkelig involverte i prosessen, hevder lederrådgiver.

Publisert Sist oppdatert

Du har sikkert opplevd det før: Sjefen din ønsker å gjennomføre endringer, og du blir kalt inn til et møte eller mottar en epost med noen skisser til endringsplaner. I møtene blir disse diskutert, men det blir ofte som sjefen vil. Det konkluderes raskt. Så går tiden, og lite skjer.

Dette skjer ikke fordi sjefen vil at endringsprosessen skal svinne hen. Én av grunnene til den manglende handlekraften handler om hvordan selve prosessen foregår, hevder organisasjonspsykolog og lederrådgiver i Alaric, Jon Erik Børresen.

– Det er lett å glemme organisasjonskulturen når man skal endre strategi. Først må ledere være klar over at en slik endring ikke kan gjennomføres av toppledelsen alene. Vi tar altfor lett på dette. Selv om det er brukt tid på flotte presentasjoner, gode SWOT-analyser og budsjettene er på plass, er disse prosessene ofte bare basert på individer, ikke på systemet. Vellykket endring må drives frem av selve organisasjonen, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS