Samfunnsansvar

Tove Wang fra Redd Barna overleverte 17.000 protestunderskrifter mot regjeringens innstramningsforslag til representanter for alle partiene på Stortinget.

17.000 underskrifter mot asylforslag: – Dette er til barns verste

– Dette forslaget er ikke til barns beste, men til barns verste, sa generalsekretær Tove Wang i Redd Barna under en markering utenfor Stortinget torsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

37 organisasjoner hadde samlet inn over 17.000 underskrifter i protest mot regjeringens forslag om å utvide ordningen med å kun gi enslige mindreårige asylsøkere midlertidig opphold i landet. Forslaget er et av de 40 forslagene om innstramming av asyllovgivningen fra regjeringen som har møtt mest motstand.

Forslaget innebærer at barn som har flyktet fra utrygghet må fortsette å leve i uvisshet og frykt for hva som vil skje med dem. Først når de fyller 18 år får de vite om de får bli i Norge.

– Det er bredt dokumentert at det å leve med midlertidig opphold frarøver barn livsgleden og gjør dem syke. Ingen barn skal måtte leve slik, sier Tove Wang, generalsekretær i Redd Barna.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS