Tyrkia

Tysklands forbundskansler Angela Merkel besøkte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i Istanbul nylig. Om forholdet mellom EU og Tyrkia blir bedre av den grunn, er heller tvilsomt, mener EU-ekspert.

Aktuelt: Tyrkia bruker flyktningene i politisk spill

Forholdet mellom Tyrkia og EU vil ikke bli bedre etter forrige ukes valg, mener Tyrkia-ekspert Einar Wigen. Han tror flyktningene framover vil bli brukt i et politisk spill, der tyrkerne vil kreve politiske innrømmelser av EU for å ta mer ansvar for flyktningene.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det er de afrikanske landene som står på dagsorden når EU skal møte viktige partnere i flyktningkrisen under det såkalte Valetta-toppmøtet denne uken er Tyrkia fortsatt i aller høyeste grad til stede i de fleste lederes tanker. Dette har ikke endret seg som en følge av det tyrkiske valget forrige søndag, der president Recep Erdoğan vant et ikke overraskende gjenvalg.

Tror på politisk spill

Postdoktor Einar Wigen ved Universitetet i Oslo, som er ekspert på tyrkisk historie og politikk, tror dynamikken i forholdet mellom EU og Tyrkia i kjølvannet av flyktningkrisen har kommet for å bli. Dette åpner for et politisk spill mellom de to stormaktene som kan tvinge EU til enda større politiske innrømmelser enn vi til nå har sett, tror han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS