etikk og samfunnsansvar

Bjurstrøm vil straffe dårlige kontrollrutiner

Kommuner som har dårlige kontrollrutiner overfor bedrifter som bryter norsk lov, kan risikere tøffe sanksjoner fra Arbeidsdepartementet.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) sier til Dagsavisen at hun frykter at Adecco-avsløringene bare er toppen av isfjellet. Nå varsler hun tøffe sanksjoner mot kommuner som lar bedrifter bryte norsk lov.

– Vi er nødt til å plassere ansvaret der det hører hjemme, sier Bjurstrøm.

Det framgår klart av forskriften om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter at det skal gjennomføres nødvendig kontroll av om kravene til lønns- og arbeidsvilkår overholdes.

– Det er helt tydelig at Oslo kommune ikke har opptrådt aktsomt i forhold til regelverket, sier hun.

I løpet av våren kommer Bjurstrøm til å legge fram et forslag som skal stramme opp kommunene som synder på dette punktet. Blir forslaget vedtatt, vil Arbeidstilsynet få anledning til å bøtelegge kommuner som ikke har gode kontrollsystemer og få større adgang til å bøtelegg og stenge bedrifter som bryter Arbeidsmiljøloven.

Etter Adecco-skandalen opplyser Arbeidstilsynet nå at de vil gjennomføre en storkontroll av hvordan sykehjemmene i hovedstaden drives, og å sjekke om de bryter loven. (©NTB)

Les også:

Adecco skal ha brutt pensjonslover

Adecco innrømmer ulovlig drift ved alle sine sykehjem

Powered by Labrador CMS