Velferd
De med best råd er best forberedt
En undersøkelse fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO viser at 53 prosent av husholdningene med god råd i Norge har ekstra mat på lager.
Blant hushold med dårlig råd, svarer kun 34 prosent at de har ekstra mat, skriver Vårt Land.
Hele 15 prosent av dem med dårlig råd regnes som sårbare for matmangel. Årsaken er at de ikke har mat på lager, og de kan heller ikke regne med å få levert mat på døren av familie og venner.
Undersøkelsen ble gjort i dagene etter at regjeringen innførte strenge restriksjoner på grunn av koronaepidemien i Norge.
Det er klare forskjeller mellom Oslo, der 10 prosent regnes som sårbare, og resten av landet. I Nord-Norge regnes bare 2 prosent som sårbare.
– I Oslo besøker man butikkene oftere fordi de er så nærme. Butikkene brukes da i større grad som lagringssted av mat. For dem som bor langt unna nærmeste butikk, blir det kanskje vanligere å besøke butikkene sjeldnere, og da kjøper man flere varer som man lagrer hjemme, sier Sifo-forsker Nina Heidenstrøm til avisa.
Nylige artikler
Fredsprisvinneren vant folkets hjerter – tross alt
Ny vurdering av pendlerfradrag kan gi penger tilbake
Dette er Høyre-trioens distriktsalibi: Odelsgutt fra bøgda
Slik skal Norge gjøre seg mer attraktivt
Chile kan få sin mest høyreorienterte president siden Pinochet
Mest leste artikler
Slakter eget slagord
Økende arbeidsledighet blant unge: Er arbeidslivet tilpasset Gen Z?
Historisk vedtak: FN-konvensjon for funksjonshemmede innlemmes i norsk lov
Ole Gustav Gjekstad: Ny landslagssjef med fokus på individuell teknikk
Frank Gran om omkamper i kunnskapsorganisasjoner: Forståelse og ledelse