Velferd
De med best råd er best forberedt
En undersøkelse fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO viser at 53 prosent av husholdningene med god råd i Norge har ekstra mat på lager.
Blant hushold med dårlig råd, svarer kun 34 prosent at de har ekstra mat, skriver Vårt Land.
Hele 15 prosent av dem med dårlig råd regnes som sårbare for matmangel. Årsaken er at de ikke har mat på lager, og de kan heller ikke regne med å få levert mat på døren av familie og venner.
Undersøkelsen ble gjort i dagene etter at regjeringen innførte strenge restriksjoner på grunn av koronaepidemien i Norge.
Det er klare forskjeller mellom Oslo, der 10 prosent regnes som sårbare, og resten av landet. I Nord-Norge regnes bare 2 prosent som sårbare.
– I Oslo besøker man butikkene oftere fordi de er så nærme. Butikkene brukes da i større grad som lagringssted av mat. For dem som bor langt unna nærmeste butikk, blir det kanskje vanligere å besøke butikkene sjeldnere, og da kjøper man flere varer som man lagrer hjemme, sier Sifo-forsker Nina Heidenstrøm til avisa.
Nylige artikler
Norge, EU og Storbritannia enige om fiskeriavtale
EUs beslag av russiske midler: De Wever alene mot Kommisjonen – men vinner hjemme i Belgia
Økt oppmerksomhet uten politisk betydning
Monument-syndrom og offentlige bevilgninger
Så mange ledere er det i kommunen der du bor
Mest leste artikler
Regjeringen skroter lovfestet betalt ferie fra første arbeidsår: Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg er skuffet
Magne Lerø: Trump og EU: Forvirring rundt fredsplanen for Ukraina
Forsvarsmekanismer på arbeidsplassen: Hvordan ledere og ansatte lurer seg selv
Indre Namdal tester ny fastlegemodell: Kommunalt oppgavefellesskap i fokus
Vegard Einan i NHO Service og Handel: LOs søksmål om deltid truer den norske arbeidsmodellen