Samfunn

Norge. Vakkert land, men gjenstridig befolkning?

Det nasjonale lederskapet sviktet

Regjeringen tenkte bare geografi og ikke innhold. Så ble det fritt fram for kommunene å bestemme om og hvordan de skulle slå seg sammen med andre. Regjeringen og Stortinget abdiserte, rett og slett.

Publisert Sist oppdatert

Denne kraftsalven kommer fra Geir Vinsand. Han er en av dem som har forsket og jobbet mest på og med den norske kommunestrukturen her til lands, blant annet som forsker, konsulent og som ansatt i flere departementet.

Vinsand skrev sin første bok om kommunereformer i 1989. I dag leder han sitt eget analysebyrå, NIVI analyse, et konsulent- og analysebyrå som jobber tett med kommunesektoren.

Under den årlige samlingen som Norsk Kommunedirektørforum hadde for norske kommunedirektører og rådmenn i Oslo sist uke, var Vinsand invitert til å oppsummere regjeringens kommunereform, gjennom det han selv kalte en «Reformvandring fra Østfold til Finnmark».

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS