Samfunn

Høyres forhandler Svein Flåtten kunne mandag fastslå at partene på Stortinget har kommet til enighet om revidert nasjonalbudsjett. I bakgrunnen Frps forhandler Hans Andreas Limi (Frp).

Enige om revidert budsjett på Stortinget

De borgerlige partiene på Stortinget er enige om revidert nasjonalbudsjett.

Publisert Sist oppdatert

Etter et knapt timelangt møte mandag ettermiddag kom forhandlerne fra henholdsvis Høyre, Frp, Venstre og KrF ut og fortalte at de var enige om ny revidert budsjettavtale.

Deretter hastet de videre til sine respektive stortingsgrupper for å få godkjenning av avtalen, men dette er bare som formalia å regne.

150 millioner til sørvest

Flere kilder opplyser at partene blant annet har blitt enige om et engangstilskudd til kommunalt vedlikehold på Sørlandet og Vestlandet på 150 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Dette kommer i tillegg til de 250 millioner kronene som regjeringen opprinnelig foreslo å bruke på kommunalt vedlikehold på Sørlandet og Vestlandet.

Ifølge avisen skal det ha blitt flyttet på opp mot 400 millioner kroner i forhandlingene.

Rygge

Forhandlingene om revidert budsjett mellom regjeringen og støttepartiene startet sist mandag og har pågått gjennom hele helgen. Partene rakk sin selvpålagte frist klokken 15.30 med god margin i år, under tidligere forhandlinger har de fire ofte holdt på lenge på overtid.

Flere tiltak mot arbeidsledigheten har vært den dominerende saken i forhandlingene.

I tillegg til ekstra midler til sørvestlandet, er det knyttet spenning til om det kommer ekstra midler til Rygge-regionen i Østfold, der opptil 1.000 arbeidsplasser sies å stå i fare dersom Rygge lufthavn legges ned.

Powered by Labrador CMS