Europa

Polens statsminister Beata Szydlo under en debatt i EU-parlamentet om situasjonen i Polen.

EUs granskning i Polen spill for galleriet

Som følge av rapporter om udemokratiske endringer i Polen, innførte EU egne granskninger med stor bravur. Men det ligger lite bak, ifølge EU-eksperter.

Publisert Sist oppdatert

EUs undersøkelse inn i den polske regjeringens praksis har skapt store overskrifter og blitt møtt med kritikk fra det nasjonalistiske regjeringspartiet Lov og rettferdighet, som mener EU ikke har rett til å blande seg i nasjonale anliggender.

Men hva innebærer egentlig granskingen? Politico.eu mener de har svaret: Nesten ingenting.

I realiteten finnes det ingen frister for arbeidet og heller ingen konkrete skritt som skal utføres, ifølge anonyme kilder nettavisen har vært i kontakt med. I stedet virker det som undersøkelsene er ment å samle inn informasjon for å avdekke hva polakkene faktisk driver med.

Flere offisielle kilder har vedkjent at den første europeiske reaksjonen på rapportene fra Polen, var sterkt overdrevne, skriver Politico.

Ifølge nettstedet er det særlig Europarådet under Torbjørn Jaglands ledelse som er en av de ivrigste aktørene i spillet. Europarådet har som oppgave å spre menneskerettigheter og demokrati blant medlemslandene, men har liten reell makt.

Powered by Labrador CMS