Samfunn

Høyt utdannede og unge kvinner er de flittigste på videosamtaler

Nye tall viser at tre av fire har brukt internett til å ha videosamtaler eller å ringe.

Publisert Sist oppdatert

Andelen av befolkningen mellom 16 og 79 år som har brukt internett til å ha videosamtaler eller å ringe de siste tre månedene, har økt med 14 prosentpoeng fra i fjor.

I løpet av 1. kvartal i år brukte 77 prosent av befolkningen internett til å ringe eller ha videosamtaler, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Aldersgruppen 35-44 år er eneste gruppen hvor det er flere menn enn kvinner som har brukt internett til å ha videosamtaler eller å ringe.

Ellers er det kvinner som har den høyeste andelen, og i aldersgruppene 16-24 år og 25-34 år har hele 98 og 95 prosent av kvinner brukt internett til å ha videosamtaler eller å ringe.

Unge på topp

Bruken av internett til å ha videosamtaler eller å ringe er høyest i aldersgruppene opp til 44 år. Deretter faller, ikke overraskende, andelen med alderen.

Blant de yngre så ligger andelen på rundt 90 prosent, mens den faller ned til 47 og 30 prosent i aldersgruppene 65-74 år og 75-79 år.

I undersøkelsen kommer det frem at andelen som har brukt internett til å ha videosamtaler eller å ringe er klart høyest blant de med høyere utdanning.

For de med fullført høyskole- eller universitetsutdanning så er andelen på 84 prosent, mens blant de med videregående og ungdomsskole som høyeste utdanning ligger andelen rett rundt 70 prosent.

Også når man deler inn befolkningen etter utdanning ser man at det er blant kvinner at andelen er høyest.

Powered by Labrador CMS