Samfunn

Regjeringen bør prioritere å styrke den digitale kompetansen til ledere, mener IKT-Norge.

Jobb nummer en er å styrke lederes digitale kompetanse

Publisert Sist oppdatert

– Dette ble valgkampen der digitalisering endelig ble tatt på alvor.

Det sier Heidi Arnesen Austlid, leder i IKT-Norge til Dagens Perspektiv.

Hun er fornøyd med at flere av partiene har fremmet viktige saker for de digitale næringene – særlig siden den neste storingsperioden kan bli preget av dårligere økonomi.

– Vi er godt fornøyd med løftet på kompetansesiden. Nå er vi lovet at koding skal være obligatorisk i skolen. Og vi har fått en solid økning i antallet IT-studieplasser, sier hun og viser til flere av regjeringens tiltak på området som kom på plass helt på tampen av Solberg-I regjeringens siste periode.

Foto Heidi Arnesen Austlid, leder i IKT Norge.

Austlid synes regjeringen har vist at de tar digitalisering på alvor og hun tror det er en styrke for det videre arbeidet at flere av regjeringens medlemmer har opparbeidet seg en kompetanse på området de siste årene som de nå kan ta med seg videre.

– For oss ser dette lovende ut, sier hun.

Men selvsagt gjenstår det mange utfordringer.

– Det blir krevende å styrke den digitale kompetansen til ledere og ansatte. Det må tas på alvor av regjeringen, sier hun og viser til en fersk undersøkelse blant ledere der det fremgår at ansatte ikke har tilstrekkelig trygghet eller forståelse for digitale problemstillinger.

Powered by Labrador CMS