Samfunn

Oppgavene til Politiets utlendigsenhet har blitt færre med færre asylsøkere.

Kraftig nedbemanning i Politiets utlendigsenhet

Lavere budsjett fører til at mellom 60 og 80 ansatte må slutte i PU.

Publisert Sist oppdatert

Som følge av at budsjettet for Politiets utlendingsenhet (PU) forventes å være rundt 150 millioner kroner lavere i 2017 enn i 2016, må antallet ansatte i PU ned, skriver Politiforum.

Etter den store ankomsten av asylsøkere til Norge i 2015, fikk PU økt budsjettene sine kraftig både mot slutten av 2015 og i 2016. Det førte til en stor oppbemanning. Men oppgavene har blitt færre med færre asylsøkere.

– Vi jobber nå i tett samarbeid med politidistriktene og Politidirektoratet med en nedbemanning i PU på rundt 60-80 stillinger. Vi legger til grunn at vi vår nedbemanning vil korresponderer med oppbemanning i politidistriktene, skriver sjef for PU, Morten Hojem Ervik, i en e-post til Politiforum.

Ved å oppbemanne tilsvarende i distriktene, er planen altså at de 60-80 ansatte fortsatt skal ha trygg jobb videre i politiet.

Årets forventede budsjett er på litt over milliarden, 1.023 millioner kroner. Trekker man fra mindreforbruk fra 2016 og pensjonskostnader gir det et budsjett som er rundt 150 millioner kroner lavere enn i fjor.

Ervik skriver at færre asylankomster gir særlig lavere aktivitet når det kommer til registrering av asylsøkere.

Powered by Labrador CMS