Næringsliv

Kvinnene kommer

Næringsminister Trond Giske (Ap) skal toppe tidligere næringsminister Ansgar Gabrielsens (H) kjønnskvoteringslov til styrene med å få ennå flere kvinner inn i jobbene som styreledere.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skal gjøre dette til et tema i eierskapsmeldingen fordi vi ønsker å holde trykket oppe. Vi ser at det er mange kvinner i bedriftsorganisasjonen, men i toppen er det ofte mannsdominert. Det er et av de siste, svarte likestillingsområdene, sier Giske til Dagens Næringsliv.

– I første omgang skal vi lære av dem som har jobbet aktivt med likestilling, fortsetter han, og viser til at han har invitert til et møte omkring dette med kvinnelige ledere i næringslivet.

Det er i statlige selskap Giskes forslag skal utprøves. Av i overkant 20 styreledere i statlige selskap er i dag fem kvinner: Åslaug Haga i SIVA, Ingvild Sæther i ECC, Anne Carine Tanum i DnB NOR, Grace Reksten Skaugen i Entra og Elisabeth Grieg i Girek.

Giske er i tvil om ønsket om flere kvinnelige styreledere kan lovfestes, som Gabrielsen fikk det i forhold til kjønnskvotering til styret.

– Han var modig og møtte betydelig kritikk, men det er vanskeligere å lage kvoteringsregler for styreledere enn antall styreledere. Det handler mer om å ha en bevisst holdning, sier Giske.

Powered by Labrador CMS